Naisjärjestöjen keskusliitto Twitterissä Naisjärjestöjen keskusliitto Facebookissa
 

Osaavat JA VAIKUTTAVAT NAISET vaalivat ja RAKENTAVAT YHTEISTYÖSSÄ TASA-ARVOISta ja kestävää YHTEISKUNtaa

 
 
 
 


Vaikutamme

Naisjärjestöjen Keskusliitto on asettanut yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa hallitusohjelmatavoitteet vuosille 2019-2023.
Tutustu tavoitteisiin täällä!

 


Jäsenjärjestöt

Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 60 jäsenjärjestöä, joissa on yli 400 000 jäsentä. Liittomme on avoin, moniääninen ja rohkea.
Tutustu jäsenjärjestöihimme täältä!

 


Uutiskirje

Ajankohtaisia tasa-arvouutisia ja -tapahtumia kahdeksan kertaa vuodessa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi tästä!

 
 

AJANKOHTAISTA

 

Lausunto arviomuistiosta lähestymiskiellon valvonnan tehostamiseksi

Naisjärjestöjen Keskusliitto kannattaa lähestymiskiellon sähköisen valvonnan jatkovalmistelua lausunnossaan oikeusministeriölle. Lähestymiskielto on nykyisellään monilta osin toimimaton eikä riitä suojaamaan väkivallan uhria.

Tasa-arvo vuonna 2025 – prioriteetit Pekingin toimintaohjelman seuraavalle viidelle vuodelle

Pekingin julistuksen ja toimintaohjelman 25-vuotiasarviointi on käsillä. Mutta millaisia haasteita ja prioriteetteja toimintaohjelman toteutumiseen liittyy seuraavan viiden vuoden aikana? Millaista tasa-arvon tulee olla, ja miten meidän on mahdollista edetä vuoteen 2025 mennessä? Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilä käsitteli aihetta puheessaan Suomen kansallisen arviointiraportin keskustelutilaisuudessa 12.4.2019.

Naiskunnanjohtajien verkosto vaatii tasa-arvotekoja!

Vantaalla järjestetyssä naiskunnanjohtajien tapaamisessa keskusteltiin naisten asemasta ja vaikutusmahdollisuuksista erityisesti kuntien johtajina. Laatuaan ensimmäisessä naiskunnanjohtajien tapaamisessa puhuttiin muun muassa naisverkostojen tarpeellisuudesta, tasa-arvotyön vahvistamisesta kuntien perustehtävässä sekä johtajien rekrytointikäytännöistä. Tapaamisen päätteeksi kokous hyväksyi alla olevan kannanoton. Jatkoon sitouduttiin, joten lisää kannanottoja tulee myöhemmin.

Puheenjohtaja Biaudet: Naisjärjestöjen hallitusohjelmatavoitteet tukisivat myös syntyvyyttä

Syntyvyys on puhututtanut Suomessa 2010-luvun loppupuolella enemmän kuin aikoihin. Viime vuonna Suomessa syntyi 47 300 lasta, mikä oli 3000 vähemmän kuin vuonna 2017. Mikä neuvoksi? Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet otti aiheeseen kantaa 26.3.2019 järjestetyssä Eurooppanaisten seminaarissa Äitiys ja yhteiskunnan rakenteet - syntyvyys erityisessä suojeluksessa vai hiekkana rattaissa? Lue avauspuheenvuoro tästä.

 

Blogi

”Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät auta toisiaan.”, Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Madeleine Albright puuskahti kerran. Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen välttyy varmasti tältä kohtalolta, sillä Suomen naiskunnan- ja kaupunginjohtajat kokoontuivat Vantaalla hänen kutsumanaan. Tarkoituksena on rakentaa oma verkosto johtajien työn tueksi. Kunta-alan naisjohtajien lisäksi tilaisuudessa olivat paikan päällä Naistenjärjestöjen Keskusliiton, tasa-arvoasiain neuvottelukunnan sekä Kuntaliiton edustajat. Viesti on selvä: verkostolle on tilaus olemassa.Suomen julkishallinnon johdossa ja etenkin kuntasektorilla on vielä matkaa arjen tasa-arvoon. Kuntien työntekijöistä 80 prosenttia on naisia, mutta naisten ...

 

Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 14.4.2019. Tehdään yhdessä tasa-arvohistoriaa ja äänestetään 101 naista eduskuntaan!

 

Ilmoittaudu Onko EU myös naisten -keskustelutilaisuuteen!

 

Katso kuvia kansainvälisen naistenpäivän Seksuaalinen häirintä työpaikoilla -keskustelutilaisuudesta!

 
 

 
 
 
  • -gnvi-p8-400x400.jpg
  • We All
  • Wihuri-logo
  • OKMlogo
  • Naisten ääni
  • thl-tasa-arvotiedon-keskus-1.png
 
 
 
login Synergia Foxy