Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 

Ajankohtaista

05.07.2018

Opetus- ja kulttuuriministeriö haastaa kaikki liikunnan toimijat edistämään sukupuolten tasa-arvoa

Upeita uutisia: opetus- ja kulttuuriministeriö ja tasa-arvoteot jatkavat yhteistyötä! OKM tavoittelee yhteensä sataa urheilun ja liikunnan tasa-arvotekoa. Hankkeeseen hyväksyttävän teon tulee lisätä sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista tai parantaa naisten ja tyttöjen asemaa liikunnassa. Teot kootaan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen.

Lue lisää »


28.06.2018

Liikunnan tasa-arvoteot jatkuvat

Liikunta ja urheilu oli yksi 100 tasa-arvotekoa -hankkeen näkyvimpiä teemoja ja mahdollisuudet jatkaa tasa-arvotyötä ovat erinomaiset.

Lue lisää »


25.06.2018

Marmai: "Tasa-arvotekoja tarvitaan edelleen sekä journalismissa että mainonnassa"

Markkinointi ja mainonta kirjoittaa #tasaarvoteot: Media tasa-arvon edistäjänä -tilaisuudesta ja kiinnittää huomiota erityisesti mainonnan rooliin mediassa. "Journalismin lisäksi mainonta on keskeinen osa lähes kaikkea mediaa, joten myös sen sisältöjä täytyy seurata ja kehittää. Tähän on tarttunut muun muassa Pohjoismaiden ministerineuvosto, joka julkisti viime vuonna raportin sukupuolta syrjivän mainonnan sääntelystä Pohjoismaissa. Raportissa todetaan, että sukupuolten tasa-arvon voi nähdä sananvapauden edellytyksenä, joten sukupuolten tasa-arvo mainonnassa liittyy olennaisesti sananvapaudesta käytävään keskusteluun."

Lue lisää »


15.06.2018

Median tasa-arvoteot herättävät myös vastustusta

Tiistaina 12.6.2018 Tiedekulmassa keskusteltiin median tekemistä tasa-arvoteoista ja niiden vaikutuksista. Keskustelussa tuli esiin tehtyjen toimien lisäksi niiden vastustus sekä vihapuhe. Tasa-arvon edistäminen herättää vastustusta, koska se tarkoittaa asioiden tekemistä uudella tavalla.

Lue lisää »


08.06.2018

Lue presidentti Tarja Halosen kirjoitus tasa-arvoteoista

100 tasa-arvotekoa -kunniatoimikunnan ja nyt Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin puheenjohtaja, presidentti Halonen kirjoittaa Vasemmistonaisten Feministipistoja-blogissa tasa-arvotekojen merkityksestä. Erityistä huomiota saa urheilu, missä tasa-arvoteot ovat jo nyt aikaansaaneet silminnähtäviä muutoksia.

Lue lisää »


08.06.2018

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin kokoonpano on julkaistu!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeelle on perustettu korkeatasoinen foorumi, jonka puheenjohtajana toimii presidentti Tarja Halonen. Presidentti Halonen johti myös 100 tasa-arvotekoa -kunniatoimikuntaa (2016-2017). Tutustu foorumin tehtäviin ja kokoonpanoon täältä!

Lue lisää »


05.06.2018

Tule mukaan keskustelemaan mediasta ja tasa-arvosta tiistaina 12.6.2018!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke järjestää 12.6.2018 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki) klo 8.30-10.30 keskustelutilaisuuden median merkityksestä tasa-arvon edistäjänä. Tarjolla myös herkulliset aamukahvit. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää »


05.06.2018

Tasa-arvoteot jatkuvat ja tuottavat tulosta!

Kymmenet 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa tehdyt tasa-arvoteot ovat yhä käynnissä, minkä lisäksi jo tehtyjen tekojen tulokset näkyvät yhä tekijöidensä työssä. Useat tasa-arvoteot ovat lähteneet myös monistumaan, mistä media on hyvä esimerkki. Esimerkiksi Yle Urheilun tarjoama lisänäkyvyys naisten urheilulle on haastanut muut mediat pohtimaan omaa urheilujournalismiaan. Median tekemiä tasa-arvotekoja ja niiden vaikutusta tarkastellaan seminaarissa tiistaina 12.6.2018.

Lue lisää »


02.06.2018

Sisäministeriö julkisti selvityksen turvallisuuden tasa-arvosta

Sisäministeriö julkisti 31.5.2018 tasa-arvotekonsa eli selvityksen turvallisuuden tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta. Hallitusohjelman vision mukaan Suomi on maailman turvallisin maa. Sisäministeri Kai Mykkänen avasi julkistustilaisuuden muistuttamalla, että kun tavoitteen toteutumista arvioidaan, pitää kysyä turvallinen kenelle. Turvallisuudessa on isoja eroja eri väestöryhmien välillä ja naisiin kohdistuva väkivalta on siitä pahimpia esimerkkejä.

Lue lisää »


24.05.2018

Vantaan kaupungin tasa-arvotekona Miehet ja naiset Vantaalla -julkaisu

Vantaan kaupunki toteutti toisena tasa-arvotekonaan Miehet ja naiset Vantaalla -julkaisun, joka julkaistiin alkuvuonna 2018. Vantaan tietopalveluyksikkö on lisäksi vahvistanut tietotuotantonsa sukupuolinäkökulmaa. Miehet ja naiset Vantaalla on monipuolinen, tilastollinen katsaus eri-ikäisten naisten ja miesten elinolosuhteisiin ja yhteiskunnalliseen asemaan. Vantaan tuloksia vertaillaan koko Suomesta kerättyihin tilastoihin. Lämmin kiitos Vantaan kaupungille tärkeästä selvityksestä!

Lue lisää »


23.05.2018

Kirkkohallituksen ensimmäinen tasa-arvopalkinto FT, tuomiorovasti Satu Saariselle

Suomen evankelis-luterilainen kirkko osallistui 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen perustamalla uuden, joka toinen vuosi jaettavan tasa-arvopalkinnon. Ensimmäisen palkinnon saaja julkistettiin tiistaina 22.5.2018 Kirkkohallituksessa. Tunnustuksen luovutti arkkipiispa Kari Mäkinen.

Lue lisää »


18.05.2018

Katso video Helsingin yliopiston tasa-arvotyöstä

Helsingin yliopiston tasa-arvoteko on ”Puheenvuoroja tasa-arvosta yliopistoyhteisössä” -tallennesarja, jossa yliopistolaiset kertovat kokemuksiaan ja näkemyksiään tasa-arvosta. Uusimmalla videolla vararehtori, yliopiston tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Pertti Panula kertoo Helsingin yliopiston tasa-arvotyöstä.

Lue lisää »


25.04.2018

Maailman NNKY-päivän tilaisuudessa puhuttiin päätöksenteon sukupuolittuneisuudesta

Suomen NNKY-liitto järjesti tiistaina 24.4.2018 brunssin maailman NNKY-päivän kunniaksi ja myönsi samalla vuosittaisen tunnustuspalkintonsa 100 tasa-arvotekoa -hankkeelle. Tilaisuuden teemana oli NNKY-liiton tasa-arvoteon mukaisesti nuoret naiset päätöksentekijöinä. Naiset ovat päätöksentekijöinä vähemmistössä ja nuoret vielä enemmän. Nuoret naiset ovat erityisen haastavassa asemassa.

Lue lisää »


24.04.2018

100 tasa-arvotekoa -hankkeelle NNKY:n tunnustuspalkinto!

100 tasa-arvotekoa -hanke on saanut vuoden 2018 NNKY:n tunnustuspalkinnon.

Suomen NNKY-liiton jakama NNKY:n tunnustuspalkinto on huomionosoitus merkittävälle naisten ja tyttöjen hyvinvointia edistävälle, NNKY:n toiminta-ajatuksen mukaiselle toiminnalle. NNKY-liiton Riutulan rahastosta myönnettävä tunnustuspalkinto on tänä vuonna suuruudeltaan 10 000 euroa. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003.

Lue lisää »


26.03.2018

Helsingin kaupunki alkaa jakaa tasa-arvopalkintoa

Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä 19.3.2018 Helsingin kaupungin tasa-arvotoimikunta tiedotti alkavansa jakaa vuosittaista tasa-arvopalkintoa. Malli on tuttu Espoosta, joka perusti tasa-arvopalkinnon tasa-arvotekonaan ja jakoi palkinnon ensimmäistä kertaa vuonna 2017.

Lue lisää »


21.03.2018

Turvallisuuden tasa-arvossa riittää tehtävää

"Turvallisuuden - tai oikeastaan turvattomuuden - jakautuminen ei ole sattumanvaraista. Se liittyy hyvin kiinteästi henkilökohtaisiin ominaisuuksiimme: sukupuoleen, asuinpaikkaan, koulutukseen ja tulotasoon", kirjoittaa sisäministeriön strategiapäällikkö Ari Evwaraye.

Lue lisää »


01.03.2018

Oulun yliopiston tasa-arvoteko selvitti lukion ainevalintojen vaikutuksia

Suomessa ammatit jakaantuvat sukupuolen perusteella voimakkaammin kuin Euroopassa keskimäärin. Tämä jakautuminen näkyy jo esimerkiksi lukion ainevalinnoissa, jotka ovat selkeän sukupuolittuneita. Oulun yliopisto toteutti tasa-arvotekonaan tutkimuksen ”Lukion ainevalinnat ja tasa-arvo”, joka esittelee lukion ainevalintojen vaikutusta yliopisto-opintoihin ja työelämään sukupuolten tasa-arvon näkökulmasta.

Lue lisää »


19.02.2018

Yle shares best practices on women's sport coverage with European colleagues

The 5th meeting of Women Executives in Media (WEM) was held in Helsinki on February 7-8, 2018. The meeting was hosted by the Finnish Broadcasting Company Yle and held the title Women and sport. Yle participated in the 100 Acts for Gender Equality Programme with increasing the visibility of women's sport in their sports journalism. The meeting was a continuation of this work and aimed at sharing information and good practices internationally.

Lue lisää »


12.02.2018

Presidentti Tarja Halosen puhe Euroopan yleisradioyhtiöiden naisjohtajien kansainvälisessä seminaarissa

Naisjärjestöjen Keskusliitto oli Ylen kumppanina järjestämässä 7.-8.3.2018 Euroopan yleisradioyhtiöiden 5th Women Executives in Media Meeting: Women and Sport -seminaaria, jonka teemana oli Ylen tasa-arvoteonkin mukaisesti urheilun tasa-arvo. Tilaisuuden keynote-puheen piti presidentti Tarja Halonen. Lue koko puhe täältä.

Lue lisää »


07.02.2018

100 tasa-arvotekoa ja enemmänkin paketissa!

100 tasa-arvotekoa -hanke tuli päätökseen vuoden 2017 lopussa. Hanke oli menestys, josta voi ammentaa paljon myös tulevien vuosien tasa-arvotyöhön. Pysy kuulolla hankkeen jatkon suhteen! Kokosimme kuitenkin ensin yhteenvedon hankkeen kulusta ja tuloksista, voit lukea sen tästä.

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy