Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

20.06.2017

Pakolaisnaisten jalkapallofestari

Monaliiku – Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry järjestää lokakuussa pakolaisnaisten jalkapallofestivaalin, joka lisää tietoisuutta erityisesti pakolaisnaisten tilanteesta Suomessa ja Euroopassa. Tapahtuma on juhla monikulttuurisuudelle ja yhteiskunnan moninaisuudelle, tasa-arvolle ja naisten voimaantumiselle.

Lue lisää »


19.06.2017

Tasa-arvo vuoden teemana: Demo vahvistaa naisten poliittista osallistumista

Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö - Demo osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen vahvistamalla naisten poliittista osallistumista kaikessa toiminnassaan. Sukupuolten tasa-arvo on Demon vuoden 2017 teema.

Lue lisää »


16.06.2017

Johtaa kuin nainen -hanke kouluttaa lisää johtajanaisia liikuntaan ja urheiluun

Liikunnan ja urheilun tasa-arvotyössä huomion kohteena ovat olleet erityisesti naisten osallistuminen harrastajina ja kilpailijoina, medianäkyvyys sekä naisten osuus valmennus- ja johtotehtävissä. Etenkin tasa-arvoisemman urheilujohtamisen edistyminen on ollut hidasta: vuonna 2017 lajiliittojen hallituksen jäsenistä 27% on naisia ja puheenjohtajista 13%.

Lue lisää »


13.06.2017

Tervetuloa keskustelemaan tasa-arvosta Porin SuomiAreenaan!

100 tasa-arvotekoa on esillä SuomiAreenassa torstaina 13.7.2017 ja perjantaina 14.7.2017. Mukana keskusteluissa mm. presidentti Tarja Halonen, näyttelijätyön professori Elina Knihtilä, ekonomisti Olli Kärkkäinen, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen ja poliitikko Nasima Razmyar. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää »


12.06.2017

Feministinen kesä -näyttely 3.6. – 27.8.2017 Raaseporissa

Pro Artibus -säätiön Galleria Elverketin kesänäyttely on viiden nykytaiteilijan Feministinen kesä. Taiteilijat ovat Birgitta Ara, Cris af Enehielm, J. A. Juvani, Reija Meriläinen ja Lena Séraphin. Näyttely jatkaa Suomen 100-vuotisjuhlintaa kunnioittavaa vuoden 2017 näyttelylinjaa, jonka teemana on yhteiskunnallisuus. Näyttely esittelee feminististä ajattelua nykytaiteen eräänä merkittävänä taustatekijänä.

Lue lisää »


12.06.2017

Valtakunnallinen koulutusohjelma päiväkotien henkilöstölle tasa-arvoisesta varhaiskasvatuksesta

Stereotyyppiset sukupuoliroolit opitaan varhain ja siksi niihin puuttumiseen tarvitaan jo päiväkodeissa alkavaa tasa-arvokasvatusta. Naisasialiitto Unioni järjestää 2017-2018 täydennyskoulutusohjelman sukupuolisensitiivisestä ja tasa-arvoisesta kasvatuksesta varhaiskasvattajille. Koulutukset järjestetään yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulun ja muiden partnereiden kanssa. Unioni on tehnyt hanketyötä aiheen parissa jo vuodesta 2010 saakka. Koulutuksiin osallistuu 120 varhaiskasvatuksen ammattilaista eri puolilta Suomea.

Lue lisää »


09.06.2017

Maahanmuuttovirasto edistää naisten ja tyttöjen asiointia

Suomessa naisilla ja tytöillä on oikeus ja velvollisuuskin hoitaa itse omat asiansa viranomaisten kanssa. Tämä ei ole aina itsestäänselvää, vaan vaatii huomiointia.

Maahanmuuttovirastossa asioidaan oleskelulupahakemusten vireille laittoon liittyvissä asioissa. Tasa-arvotekonaan Maahanmuuttovirasto haluaa kannustaa naisia ja tyttöjä hoitamaan omaan hakemukseensa liittyvät asiat itse. Virasto on intranetissään nostanut aiheen esille ja tehnyt kyselyn siitä, miten naisten ja tyttöjen asiointi näkyy asiakaskontakteissa. Henkilöstöltä tulleet käytännön vinkit tyttöjen ja naisten kannustamiseen jaettiin koko henkilöstölle työn tueksi. Loppuvuodesta Maahanmuuttovirasto tekee asiasta sisäisen kyselyn selvittääkseen miten asia on ollut esillä sekä henkilökohtaisessa asiakaspalvelussa että puhelinneuvonnassa.

Lue lisää »


08.06.2017

100 tasa-arvotekoa -kevätkatsaus esitteli tasa-arvotekojen kirjoa

100 tasa-arvotekoa -hankkeen kevät huipentui keskiviikkona 31.5.2017 ulkoministeriön Valopiha-tilassa järjestettyyn kevätkatsaukseen. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä ulkoministeriön ja Marttaliiton kanssa.

Lue lisää »


07.06.2017

Jääkiekkoliitto: tulevalla kaudella 100 tyttökiekkotapahtumaa!

Jääkiekko on yksi Suomen suosituimmista lajeista, mutta tyttöjen ja naisten harrastajamäärien osuus jääkiekossa on alle 10 prosenttiin. Suomen Jääkiekkoliitto haastaa jääkiekkoseurat ympäri maan mukaan 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen. Tavoitteena on, että Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi ensi kauden aikana järjestetään 100 tapahtumaa, joissa tytöt pääsevät kokeilemaan ja innostumaan jääkiekosta.

Lue lisää »


06.06.2017

Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisessa työssä on huomioitava naisten moninaisuus

Naisten Linjan tasa-arvoteko on yhdessä Setan Transtukipisteen kanssa järjestetty Suomen ensimmäisen verkkovertaisryhmän väkivaltaa kohdanneille transfeminiineille. Ryhmä toteutettiin keväällä 2017.

Lue lisää »


05.06.2017

Eva Biaudet: Tasa-arvo on keskeinen osa kestävän kehityksen toteuttamista

Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet puhui 100 tasa-arvotekoa -kevätkatsauksessa ajankohtaisista tasa-arvoteemoista ja kannusti uusiin tasa-arvotekoihin. Lue koko puhe!

Lue lisää »


05.06.2017

Ulkoministeri Timo Soini: Tasa-arvo on minulle henkilökohtaisestikin tärkeä aihe

100 tasa-arvotekoa -kevätkatsauksessa ulkoministeriössä 31.5.2017 ulkoministeri Timo Soini piti puheen ulkoministeriön tekemästä tasa-arvotyöstä. Ulkoministeriö osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen yli sadalla teolla. Ministeri kertoi erityisesti koulutukseen, naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan väkivaltaan sekä rauhanvälitystyöhön liittyvästä toiminnasta.

Lue lisää »


29.05.2017

Valtioneuvosto nostaa tasa-arvon näkyvyyttä uudella kansainvälisellä tasa-arvopalkinnolla

Valtioneuvosto on perustanut keväällä 2017 kansainvälisen tasa-arvopalkinnon (International Gender Equality Prize) Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Sillä halutaan edistää sukupuolten tasa-arvoa eri puolilla maailmaa ja tukea kansainvälistä tasa-arvokeskustelua.

Palkinnon julkisti pääministeri Juha Sipilä Suuressa tasa-arvon juhlassa kansainvälisenä naisten päivänä Tampereella, missä myös 100 tasa-arvotekoa esiintyi.

Lue lisää »


29.05.2017

Kiitos ilmoittautumisista 100 tasa-arvotekoa -kevätkatsaukseen ke 31.5. ulkoministeriössä!

Lämpimästi tervetuloa kaikille ilmoittautuneille! Ilmoittatuminen on päättynyt. Peruutuspaikkoja ja lisätietoja voi kysyä projektipäällikkö Liisa Ketolaiselta, etunimi.sukunimi@naisjarjestot.fi, puh. 044 237 8069.

Lue lisää »


25.05.2017

Tarinakengät tekee naisiin kohdistuvaa väkivaltaa näkyväksi

Ensi- ja turvakotien liiton tasa-arvoteko on lähisuhdeväkivallasta kertova osallistava Tarinakengät -näyttely. Näyttelyn kengät kertovat aitoja tarinoita naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja siitä selviämisestä.

Lue lisää »


18.05.2017

Kilpailukykyseminaarissa ravisteltiin ennakko-oletuksia

Uudenmaan alueen 100 tasa-arvotekoa -alahanke huipentui perjantaina 12.5. Pasilan virastokeskuksessa järjestettyyn Uusia näkökulmia kuntien kilpailukykyyn -seminaariin, jossa tarkasteltiin kuntien mahdollisuuksia ja velvollisuuksia työhyvinvoinnin ja tasa-arvon edistämisen näkökulmista. Tilaisuudessa puhuivat mm. Uudenmaan liiton hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelä sekä Naisjärjestöjen Keskusliiton hallituksen jäsen, kansanedustaja Heli Järvinen.

Lue lisää »


05.05.2017

Helsingin yliopisto päästää yhteisönsä ääneen tasa-arvovideoissa

Helsingin yliopiston tasa-arvotoimikunta perustaa digitaalisten tallenteiden ”Puheenvuoroja tasa-arvosta yliopistoyhteisössä” -sarjan yliopiston UniTube-katsomoon. Videot käsittelevät tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen ja esteettömyyteen liittyviä teemoja. Ääneen pääsee yliopistolaisia eri aloilta.

Lue lisää »


03.05.2017

100 tasa-arvotekoa kevätkatsaus 31.5. yhteistyössä ulkoministeriön ja Marttaliiton kanssa!

Vielä ennen kesää päästään tasa-arvotekojen iloiseen tunnelmaan, kun ulkoministeriön tiloissa järjestetään 100 tasa-arvotekoa -aamutilaisuus 31.5.2017. Tilaisuudessa ulkoministeri Timo Soini kertoo ulkoministeriön tasa-arvoteoista ja -työstä. Myös muut tasa-arvotekojen tekijät kertovat teoistaan.

Lue lisää »


25.04.2017

Uraäidit kannustavat tyttöjä teknisille aloille

Valtakunnallinen uraäitien verkosto MiB ry rohkaisee tyttöjä teknisille ja matemaattisille aloille vierailemalla syksyn 2017 aikana kouluissa kertomassa inspiroivasti ja rohkaisevasti teknisten alojen opinto-ja urapoluista. Kohderyhmänä ovat erityisesti 9-luokkalaiset nuoret.

Lue lisää »


25.04.2017

Tarja Halonen: Koko yhteiskunnan läpäisevä tasa-arvon periaate kuuluu pohjoismaisiin arvoihin

100 tasa-arvotekoa -hankkeen kunniatoimikunnan puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen kirjoittaa puheessaan pohjoismaisten arvojen merkityksestä Suomelle. Tähän perintöön kuuluu olennaisena osana tasa-arvon periaate ja siksi on tärkeää, että se näkyy myös juhlavuoden ohjelmassa. Presidentti Halonen kertoo saaneensa ulkomaan matkoillaan positiivista palautetta siitä, että Suomi nostaa suurena merkkivuotenaan niin vahvasti esille tasa-arvon, koulutuksen ja kestävän kehityksen teemoja.

Lue lisää »


24.04.2017

Alue, ikä ja sukupuoli työnhaun muuttujina

Usean yliopiston yhteinen WeAll-tutkimushanke järjestää yhteistyötahojensa kanssa työllisyyttä edistävää toimintaa Kotkassa. Joulukuussa 2016 Kotkan työttömyysprosentti oli 21,3, eli selvästi koko maan keskiarvoa korkeampi. Tutkimuksessa kiinnitetään huomiota työelämän sukupuolistuneisuuteen sekä erilaisiin ongelmiin, joita eri sukupuolten edustajat kokevat työnhakijoina.

Lue lisää »


24.04.2017

Uusimaa-viikon Uusia näkökulmia kuntien kilpailukykyyn -seminaarin 12.5.2017 puhujat on julkaistu!

Avauspuheenvuorot päivän teemoista pitävät kansanedustaja Outi Mäkelä, Uudenmaan liiton maakuntahallituksen ja Nurmijärven kunnanhallituksen puheenjohtaja, sekä kansanedustaja Heli Järvinen, Naisjärjestöjen Keskusliiton hallituksen jäsen ja eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan varapuheenjohtaja. 100 tasa-arvotekoa -hankkeesta esittäytyy kolme kuntia koskevien tasa-arvotekojen tekijää: Espoon kaupunki, Suomen Kuntaliitto ja WoM ry:n. Lisäksi seminaarissa avataan hyvän työn tuloksellisuutta sekä kulttuurin roolia sote-palveluissa.

100 tasa-arvotekoa ja Työelämä 2020 Uudenmaan alueverkoston Uudenmaan kunnille suunnattu tilaisuus avaa kuntalaisia valmentavia kilpailukykytekijöitä tasa-arvon ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Seminaari soveltuu kuntapäättäjille, kuntatyönantajille ja -työntekijöille, yrityksille, järjestöille, medialle ja kuntalaisille. Tervetuloa kuulemaan, miten kuntien kilpailukykyä voi parantaa tasa-arvon ja työelämän hyvinvoinnin keinon.

Lue lisää »


24.04.2017

Palkansaajajärjestöt yhteistyössä tasa-arvon puolesta!

Tasa-arvotekonaan keskusjärjestöt järjestävät vuoden 2017 aikana viidellä eri paikkakunnalla tilaisuudet, joissa esitellään hyviä ja toimivia käytäntöjä työpaikoilta ja nostetaan esiin tasa-arvon edistämisen monia positiivisia vaikutuksia.

Lue lisää »


12.04.2017

Kuntaliiton tasa-arvoteko Tasa-arvo ajan tasalle -opas kannustaa kuntapoliitikkoja tarttumaan tasa-arvon peruskirjaan

100 tasa-arvotekoa -hankkeen kumppani Suomen Kuntaliitto kannustaa uusia kuntapäättäjiä, kuntia ja maakuntia edistämään tasa-arvoa tarjoamalla Eurooppalaiseen naisten ja miesten tasa-arvon peruskirjasta julkaistun uuden Tasa-arvo ajan tasalle -oppaan. Eurooppalainen tasa-arvon peruskirja on hyvä poliittinen ja käytännön väline tasa-arvon edistämiseen paikallishallinnossa. Kuntaliitto suosittaa kunnille, kuntayhtymille ja nyt perustettaville maakunnille sitoutumista Eurooppalaiseen tasa-arvon peruskirjaan ja viemään tasa-arvoteot käytäntöön.

Kunnat ja maakunnat voivat edistää tasa-arvoa tekemällä päätöksiä, jotka lisäävät tasa-arvoa esimerkiksi julkisen liikenteen ratkaisuissa ja päiväkotien toiminnassa. Ne voivat myös huolehtia siitä, että keskustat ja puistot ovat yhtä turvallisia miehille ja naisille ympäri vuorokauden. Julkisina työnantajina kunnat ja maakunnat voivat näyttää esimerkkiä tasa-arvon edistämisessä. Hankinnoilla voidaan edistää tasa-arvoa edellyttämällä, että tavaroiden ja palveluiden toimittajilla on oltava ajantasainen tasa-arvosuunnitelma. Tietoista tasa-arvon edistämistä on myös kieltäytyä tekemästä päätöksiä, jotka suoraan tai välillisesti heikentävät tasa-arvoa

Lue lisää »


10.04.2017

Helsingin poliisilaitos toimii seksuaalisen itsemääräämisoikeuden puolesta

Jokaisen ihmisen perusoikeuksiin kuuluvat henkilökohtainen koskemattomuus ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus. Kouluterveyskyselyn (2013) mukaan 8.– 9.-luokkalaisista tytöistä yli 60 prosenttia ja pojistakin liki puolet on kokenut seksuaalista häirintää joskus tai toistuvasti. Helsingin poliisilaitos järjestää Taitaja2017-tapahtuman yhteydessä 17.5.2017 nuorille suunnatun konsertin, jossa kerrotaan seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta.

Lue lisää »


04.04.2017

100 tasa-arvotekoa Uusimaa-viikolla: Tervetuloa Uusia näkökulmia kuntien kilpailukykyyn -seminaariin 12.5.2017

Tervetuloa Uusimaa-viikon kilpailukykypäivän päätapahtumaan Uusia näkökulmia kuntien kilpailukykyyn -seminaariin 12.5.2017 klo 9.30-12.30 Pasilan Virastotalon Isossa auditoriossa. 100 tasa-arvotekoa ja Työelämä 2020 Uudenmaan alueverkoston Uudenmaan kunnille suunnattu seminaari avaa kuntalaisia valmentavia kilpailukykytekijöitä tasa-arvon ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Seminaari soveltuu kuntapäättäjille, kuntatyönantajille ja -työntekijöille, yrityksille, järjestöille, medialle ja kuntalaisille. Ilmoittautumiset pyydetään ennakkoon lomakkeen kautta.

Lue lisää »


04.04.2017

Suomen tasa-arvohistoria 10 minuutissa!

Yleisradion, Tampere-talon, valtioneuvoston kanslian ja WOW Finlandin yhteinen tasa-arvoteko on Tasa-arvon historia -video, joka kertoo suomalaisen tasa-arvon eteen tehdystä työstä ja toisaalta niistä tuloksia, joita tasa-arvolla on saavutettu. Video kannustaa näkemään tasa-arvon suomalaisen yhteiskunnan yhtenä menestystekijänä, jonka eteen tarvitaan jatkuvaa työtä. Lue alta, mitä videon käsikirjoittanut ja ohjannut Maarit Tastula kertoo videosta ja suomalaisesta tasa-arvosta!

Lue lisää »


03.04.2017

Espoon kaupunki perusti uuden yhdenvertaisuus- ja tasa-arvopalkinnon!

Espoon kaupunki on perustanut uuden, vuosittain jaettavan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvopalkinto TASSUn tekemään tunnetuksi kaupungissa tehtävää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuustyötä ja erityisesti konkreettisia tekoja, jotka voivat toimia hyvinä käytänteinä ja positiivisina esimerkkeinä. Palkinnolla halutaan myös tukea tasa-arvo ja yhdenvertaisuus-ajattelun juurtumista Espoon kaupungin rakenteisiin ja arkeen.

Lue lisää »


31.03.2017

Opetus- ja kulttuuriministeriö mukaan tasa-arvotalkoisiin!

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen julkisti opetus- ja kulttuuriministeriön tasa-arvohaasteen Taitoluistelun MM -kisojen yhteydessä 31.3.2017. Opetus- ja kulttuuriministeriö haastaa lajiliitot edistämään sukupuolten tasa-arvoa liikunnassa ja urheilussa.

Lue lisää »


31.03.2017

Suomen UN Women esittelee tasa-arvoteon joka viikko!

YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin tavoitteena on maailma, jossa miehillä ja naisilla on yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet. Suomen UN Womenin kaikki toiminta tähtääkin tasa-arvon edistämiseen.

Suomen UN Women osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen esittelemällä vuoden 2017 ajan joka viikko yhden teon, jolla järjestö on edistänyt tasa-arvoa. Sivuilla on julkaistu jo 13 tasa-arvotekoa. Mukana on mm. keskustelua ja tiedonvälitystä tasa-arvosta, osallistuminen naisten asemaa käsittelevään huippukokoukseen New Yorkissa, feministisen tunnuspalkinnon myöntäminen, yhteistyötä kansainvälisten kumppaneiden kanssa, julkaisu- ja mediatoimintaa sekä poliittista vaikuttamistyötä.

Lue lisää »


20.03.2017

Moona Oirepäiväkirja auttaa kuukautiskierron oireiden tunnistamisessa

Endometrioosiyhdistys julkaisee maanantaina 20.3. Moona Oirepäiväkirja -sovelluksen, jonka tarkasti valittu oirekuvasto auttaa seuraamaan kuukautiskierron aikaisia oireita. Sovellus on ilmainen.

Lue lisää »


17.03.2017

Martat esittelevät pitkää historiaansa

Marttojen historia on pidempi kuin itsenäisen Suomen: Marttajärjestö perustettiin jo vuonna 1899, tosin tuolloin Sivistystä kodeille -nimisenä. Tasa-arvotekonaan Martat kokoavat ja tuovat esiin 118-vuotisen historiansa aikana tekemäänsä työtä, yhden tasa-arvoteon joka vuodelta.

Lue lisää »


16.03.2017

Presidentti Halonen: 100 tasa-arvotekoa jo nyt suuri menestys

"Meidän ideamme on juhlia sekä 100 itsenäisyyden vuotta, jotka ovat merkinneet tuhansille ja tuhansille ihmisille aikaisempaa tasa-arvoisempaa elämää, että jatkaa tätä kunniakasta perinnettä meille nyt eläville että tuleville sukupolville. Isovanhempamme ja vanhempamme tekivät vaikeissa olosuhteissa meille tasaisempaa tietä tulevaisuuteen. Nyt on meidän vuoromme - ja etenkin teidän nuorempien." Lue täältä presidentti Tarja Halosen puhe Ompeluseura-naisverkoston Upea ura -tapahtumassa Helsingissä 10.2.2017.

Lue lisää »


14.03.2017

Miksi tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan yhä tekoja?

100 tasa-arvotekoa -hankkeella oli ilo esittäytyä naistenpäivänä Tampere-talossa järjestetyssä Suuressa tasa-arvon juhlassa. Valtioneuvoston kanslian, Wow Finlandin, Feministisen ajatushautomo Hatun ja Suomen Lontoon instituutin järjestämän tapahtuman pääyleisö olivat yhdeksäsluokkalaiset koululaiset, joita oli tilaisuudessa läsnä salillinen ja striimin kautta 10 000. Lue täältä projektipäällikkö Liisa Ketolaisen puhe tilaisuudesta. Puheen yhteydessä Plan International Suomen lastenhallitus julkisti oman tasa-arvotekonsa, Girls takeoverin, josta voit lukea lisää Teot-sivultamme.

Lue lisää »


14.03.2017

Selvitys naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisista toimista kunnissa

Amnestyn Suomen osasto teetti tutkimuksen, jossa kuntapäättäjiltä ja johtavilta sosiaalityöntekijöiltä kysyttiin naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisista toimista. Tutkimuksessa kävi ilmi, että kuntapäättäjien tiedoissa naisiin kohdistuvasta väkivallasta on vakavia puutteita, mikä selittää palveluiden heikkoa tasoa ja riittämättömiä budjetteja.

Lue lisää »


08.03.2017

Tehy vaatii: Raskaussyrjintä seis!

Raskaussyrjintä on lailla kiellettyä, mutta edelleen yleistä. Tehy haastaa naistenpäivänä kaikki työnantajat nollatoleranssiin raskaussyrjinnässä. Erityisen huolestuttavaa on, että syrjintätapauksia on paljon nimenomaan julkisella sektorilla. Tyypillistä on, että työntekijöitä roikotetaan vuosikausia määräaikaisissa työsuhteissa ja kun työntekijä ilmoittaa raskaudesta ei työsuhdetta jatketa.

Lue lisää »


07.03.2017

Girls takeover -kampanjassa tytöt ottavat vallan

Miltä näyttää maailma, jossa tytöt hallitsevat taloutta ja politiikkaa? Se selviää lokakuussa 2017, kun Lastenoikeusjärjestö Plan International Suomen lastenhallitus järjestää Girls Takeover -tempauksen, jossa Lastenhallituksen tytöt astuvat päiväksi poliittisten, taloudellisten ja liike-elämän johtajien saappaisiin. Kampanjalla halutaan tuoda näkyviin tyttöjen ulkopuolisuus valta-asemista ja haastaa miettimään tilannetta uudelleen.

Lue lisää »


06.03.2017

Meidän perhe -toiminnassa pohditaan naisen rooleja eri kulttuureissa

African Care ry:n tasa-arvoteko on uusi Meidän perheemme -toiminta, jossa puntaroidaan erilaisia odotuksia naisen roolista parisuhteessa ja perheessä.

Lue lisää »


02.03.2017

Naistenkartano järjestää tyttöjen omia Bella-ryhmiä

Monet tutkimukset osoittavat, että sekä pojat että tytöt kokevat, että pojilla on enemmän tilaa ja enemmän valtaa kuin tytöillä. Naistenkartanon Bella-ryhmissä annetaan tilaa tyttöjen äänelle. Bella-ryhmien päämääränä on antaa tytöille työkaluja selvitä arjen haasteista ja vahvistaa tyttöjen itsearvostusta, jotta he pystyisivät esimerkiksi sanomaan päihteille ei. Bella-ryhmissä tytöt voivat harjoitella puolensa pitämisen taitoja ja päätöksen tekemistä turvallisessa ympäristössä. Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki 14–17-vuotiaat tytöt. Bella-ryhmätoimintaa tarjotaan kouluissa, vapaa-ajan harrastuksissa, järjestö- ja seurakuntatoiminnassa sekä muualla, missä tyttöjä kohdataan heidän arkisissa ympäristöissään.

Lue lisää »


01.03.2017

Zontien mentorointiohjelma kannusti naisia tietoisiin uravalintoihin

100 tasa-arvotekoa -hankkeen kumppani Zonta International Piiri 20:n tasa-arvoteko on lähes vuoden kestänyt mentorointiohjelma, jonka se järjesti jäsenilleen. Mentorointiparit olivat eri aloilla työskenteleviä ja työelämän eri vaiheissa olevia, itsensä kehittämisestä ja verkostoitumisesta kiinnostuneita zontanaisia. Mentorointiohjelman on tarkoitus antaa osallistujilleen uusia näkemyksiä ja tukea itselle tärkeiden asioiden työstämisessä.

Lue lisää »


23.02.2017

Kansalaisopistot lisäävät maahanmuuttajanaisten osallisuutta

Salon kansalaisopisto pilotoi syksyllä 2016 maahanmuuttajaäideille suunnatun ilmaisutaidon kurssin, jonka tarkoitus oli edistää näiden kotona lapsia hoitavien naisten kotoutumista. Kurssi järjestettiin Salon avoimen päiväkodin tiloissa, jonne myös lapset olivat tervetulleita. Kurssin kesto oli 6 viikkoa ja kurssille osallistui seitsemän äitiä lapsineen.

Lue lisää »


21.02.2017

Ulkoministeriö edistää naisten asemaa kansainvälisessä kaupassa

Ulkoasiainministeriö osallistuu näkyvästi 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen ja ensimmäisenä tekona julkaistaan helmikuun alussa järjestetty seminaari naisten asemassa kansainvälisessä kaupassa. Ulkoministeriö tukee International Trade Centre -järjestön SheTrades-aloitetta.

Lue lisää »


17.02.2017

Sokran käytännöllinen Tasan yhdessä -työkalu lisää tasa-arvoa ja osallisuutta

Sukupuolten tasa-arvon toimintaansa sisällyttävät hankkeet onnistuvat paremmin tavoitteissaan: ne ovat laadukkaampia ja vaikuttavampia. Tasa-arvon huomioiminen edistää myös osallisuuden lisäämistä. Osallisuus on sitä, että ihminen kokee olevansa merkityksellinen osa kokonaisuutta. Hän tulee kuulluksi itsenään ja vaikuttaa elämänsä kulkuun ja yhteisiin asioihin.

Lue lisää »


16.02.2017

KD Naiset nostaa ikääntyneet naiset näkyviin

KD Naiset lupaa tehdä keskinäisen kunnioituksen ja luottamuksen saavuttamiseksi naisten kesken hyvää ja oikeudenmukaista yhteistyötä tasa-arvoisemman yhteiskunnan ja naisten oikeuksien saavuttamiseksi sekä palkkauksen, uralla etenemisen että muiden oikeuksien suhteen. Erityisesti KD Naiset haluaa ohjelmissaan, puheissaan ja teoissaan tuoda esiin ikääntyneiden naisten aseman. Konkreettisena tasa-arvotekonaan KD Naiset järjestää seniorien hyvinvointi- ja ulkoilutapahtumia eri puolella Suomea.

Lue lisää »


08.02.2017

100 tasa-arvotekoa -hanke haastaa Uudenmaan kunnat ja päättäjät

Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta haastavat kaikki Uudenmaan kunnat toteuttamaan uusia ja konkreettisia tasa-arvotekoja tasa-arvoisemman Suomen puolesta. 100 tasa-arvotekoa Uudenmaan alueella avaa kuntien mahdollisuuksia kehittää suomalaista yhteiskuntaa yhä tasa-arvoisemmaksi kansainvälisten ja kansallisten suositusten mukaisesti. Tule mukaan ja haasta kuntasi tasa-arvotekoon!

Lue lisää »


07.02.2017

THL:n tasa-arvotekona kootaan tietoa sukupuolten välisistä hyvinvointi- ja terveyseroista maahanmuuttajaväestössä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) koostaa vuoden 2017 aikana Maahanmuuttajat ja monikulttuurisuus -verkkosivuilleen tutkittua tietoa sukupuolten välisistä hyvinvointi- ja terveyseroista maahanmuuttajaväestössä. Ensisijaisina tietolähteinä ovat Ulkomaista syntyperää olevien työ- ja hyvinvointitutkimus (UTH) sekä Maahanmuuttajien terveys ja hyvinvointi -tutkimus (MAAMU). Keskeiset tulokset kuvataan myös infograafeina.

Lue lisää »


03.02.2017

Poikien Talon Olohuonedialogi purkaa sukupuolirooleja

Tasa-arvon edistämiseen liittyy olennaisesti eri sukupuolille asetettujen roolien kriittinen tarkastelu. Kun sukupuolitettuja rooleja saadaan purettua, kaikkien vapaus määritellä itsensä kasvaa. Samalla kun on tärkeää oppia näkemään naiset johtajina, miehille pitää sallia haavoittuvuus ja herkkyys.

Lue lisää »


30.01.2017

Helsingin Liikuntavirasto edistää naisten hyvinvointia tasa-arvoteoillaan

Helsingin Liikuntaviraston tasa-arvotekona on Naiset yhdessä liikkumaan -hanke. Naiset yhdessä liikkumaan -hankkeen tavoitteena on maahanmuuttajanaisten kotoutumisen tukeminen liikunnan avulla. Hankkeessa pyritään aktivoimaan maahanmuuttajanaisia liikunnan pariin ja tätä kautta lisäämään naisten hyvinvointia, sosiaalisia suhteita ja osallisuutta. Liikuntaharrastuksen aloittaminen lisää usein aktiivisuutta myös muilla elämänalueilla. Maahanmuuttajanaisella saattaa olla paljonkin erilaisia esteitä liikkumiselle ja hankkeen avulla pyritään madaltamaan kynnystä osallistua liikuntatoimintaan.

Lue lisää »


25.01.2017

Suomen Kosmetologit mukaan tukikampanjalla Ensi- ja turvakotien liiton toiminnan hyväksi

Suomen Kosmetologien Yhdistys osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen Ensi- ja turvakotien liiton toimintaa tukevalla kampanjalla. Yhdistys haastaa kaikki jäsenensä sekä alan oppilaitokset mukaan tukemaan ensi- ja turvakodin asiakkaita eri puolella Suomea. Tuki voi olla esim. hoitolahetken, teemaillan tai hyvinvointitempauksen järjestämistä.

Lue lisää »


24.01.2017

Oulun kaupunki mukaan 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen!

Oulun kaupunki osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen tekemällä asukkailleen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskyselyn Oulun kaupungin palveluista. Kysely toteutetaan alkuvuonna 2017 ja kyselyn tuloksia hyödynnetään kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmassa, jonka laadinta aloitetaan syksyllä 2017.

Lue lisää »


19.01.2017

100 tasa-arvotekoa tammikuun uutiskirje on ilmestynyt!

Arvoisat 100 tasa-arvotekoa -yhteistyökumppanit,

Meillä on iloisia uutisia! 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen on tullut runsaasti uusia tasa-arvotekositoumuksia ja vuoden 2016 loppuun mennessä julkaisimme yli 40 tasa-arvotekoa. Tämä on hieno alku! Kiitämme kaikkia tasa-arvoteon ilmoittaneita osallistumisesta hankkeeseen. Suomi 100 on tasa-arvon juhlavuosi!

100 tasa-arvotekoa hankkeen virallinen starttitapahtuma järjestettiin 16.12.2016 lähes 400 osallistujan voimin. Tapahtumassa esiteltiin useita tasa-arvotekoja ja haastettiin kunnat tasa-arvotekoihin. Kiitämme lämpimästi kaikkia osallistuneita lämpimästä ja hyvästä tunnelmasta! Vuonna 2016 aloittanut kunniatoimikunta jatkaa presidentti Tarja Halosen johdolla. Lämpimät terveiset myös hankkeen vetäjiltä, Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet’lta ja TANEn puheenjohtaja Sari Raassinalta.

#tasaarvo100 #suomi100

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy