Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 

Ajankohtaista

20.09.2018

Elinkeinoelämän keskusliitto kampanjoi työsyrjintää vastaan

Elinkeinoelämän keskusliitto lähtee mukaan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen Työ ei syrji -kampanjallaan. Valtakunnallinen kampanja haastaa yritykset ja organisaatiot edistämään työelämän tasa-arvoa. Kampanjaan on ilmoittautunut tähän mennessä yli 300 erilaista yritystä, ministeriötä ja muuta organisaatiota.

Lue lisää »


19.09.2018

Tasa-arvoteoilla naiset johtoportaaseen myös kirkossa

Suomen kirkkojen yhteinen ihmisoikeuskampanja Ekumeeninen Vastuuviikko on haastanut kaikki Suomen seurakunnat mukaan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen. Kirkko ja kaupunki -lehti haastatteli Suomen ekumeenisen neuvoston koordinaattoria Anna Hyväristä, jonka mukaan esimerkiksi naisten johtajuus on yhä kipukohta kaikille kirkkokunnille.

Lue lisää »


12.09.2018

Selvitys tasa-arvon toteutumisesta eduskunnassa on julkaistu

100 tasa-arvoteko -hanke tapasi itsenäisyyden juhlavuonna 2017 puhemies Maria Lohelaa ja haastoi eduskunnan mukaan tasa-arvotekoihin. Eduskunnan tasa-arvoteoksi valikoitui selvitys tasa-arvon toteutumisesta kansanedustajien työssä. Eduskunnassa työskentelevien viranhaltijoiden tasa-arvotilannetta on selvitetty kahden vuoden välein jo vuosikymmenen ajan, mutta kansanedustajien työn tasa-arvoa selvitettiin nyt ensimmäistä kertaa. Tuloksissa on sekä hyvää että huonoa: kansanedustajat kokevat vaikutusmahdollisuutensa sukupuolesta riippumatta hyviksi ja tilanteen koetaan kohentuneen, mutta toisaalta viidennes vastaajista (19,5 %) on kohdannut seksuaalista häirintää ja peräti kaksi kolmesta (72,3 %) uhkailua. Lisäksi vaikutusvaltaisiksi arvioiduista edustajista 74 % on miehiä. Tämä selittynee ainakin osittain sillä, että miehet ovat yliedustettuina mm. valiokuntien puheenjohtajissa.

Lue lisää »


10.09.2018

Helsingin kaupunki arvioi liikunta- ja urheiluseurojen tukimuotojen sukupuolivaikutukset

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan liikuntapalvelu toteuttaa vuonna 2018 arvioinnin, jossa selvitetään liikunta- ja urheiluseurojen tukimuotojen vaikutuksia sukupuolten tasa-arvoon. Arvioinnin tarkoituksena on tuottaa tietoa kaupungin seuroille myöntämien resurssien kohdentumisesta sukupuolittain sekä myös lajeittain ja seuraryhmittäin. Keskeisenä tavoitteena on rakentaa tietopohjaa paitsi päätöksenteon tueksi myös liikuntapalvelun ja seurojen väliselle vuorovaikutukselle.

Lue lisää »


05.09.2018

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -aamukahveilla vaihdettiin kuulumisia ja ideoita

Hankekumppaneille, tasa-arvotekojen tekijöille ja Naisjärjestöjen Keskusliiton jäsenille suunnattu aamiaistilaisuus kokosi iloisen joukon eri alojen asiantuntijoita keskustelemaan tasa-arvoteoista torstaina 30.8.2018 ravintola Sisäpihaan. Tilaisuudessa oli katto korkealla sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti. Puhututtaneita teemoja olivat esimerkiksi nuorten naisten saaminen mukaan toimintaan sekä tasa-arvotyön laajentaminen yksittäisistä teoista valtion tason käytänteisiin.

Lue lisää »


04.09.2018

Presidentti Halonen: Naisten työtä voi ja kannattaa edistää myös seurakunnissa

Ekumeenisen Vastuuviikon teema on tänä vuonna naisten työ ja Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke haastaa siksi kaikki Suomen yli tuhat seurakuntaa edistämään sukupuolten tasa-arvoa omassa toiminnassaan. Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen kirjoittaa Suomen Ekumeenisen Neuvoston Vastuuviikko-sivuilla siitä, miksi seurakuntien on tärkeää edistää tasa-arvoa.

Lue lisää »


04.09.2018

Tiedote: Vastuuviikko haastaa suomalaiset seurakunnat tekemään tasa-arvotekoja

Kaikkien Suomen kirkkojen yhteinen ihmisoikeuskampanja Ekumeeninen Vastuuviikko, Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta haastavat seurakunnat edistämään naisten ja miesten tasa-arvoa tekemällä konkreettisia tasa-arvotekoja ja osallistumaan siten Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen. Ekumeenisen Vastuuviikon 2018 teemana on naisten ja tyttöjen oikeudet ja erityisesti naisten oikeus ihmisarvoiseen työhön. Vastuuviikkoa vietetään 21.-28.10.2018.

Lue lisää »


04.09.2018

Pressmeddelande: Ansvarsveckan utmanar församlingarna till jämställdhetsgärningar

Kyrkornas och samfundens gemensamma människorättskampanj Ekumeniska ansvarsveckan, Kvinnoorganisationernas Centralförbund och delegationen för jämställdhetsärenden utmanar församlingarna att jobba för jämställdhet genom konkreta jämställdhetsgärningar. Ett sätt är att delta i projektet Jämställdhetsgärningar ger förändring. Tematiken för årets Ekumeniska ansvarsvecka är kvinnors och flickors rättigheter i allmänhet och kvinnors rätt till ett människovärdigt arbete i synnerhet. Ansvarsveckan hålls 21-28 oktober 2018.

Lue lisää »


09.08.2018

Tasa-arvo maaliin - seminaari urheilun tasa-arvosta ke 24.10.2018

Monaliiku (Monikansallisten naisten liikunta ja kulttuuri ry) järjestää yhteistyössä Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen ja Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa keskustelutilaisuuden urheilusta ja tasa-arvosta keskiviikkona 24.10. klo 9 alkaen Helsingissä. Urheilu ja liikunta nousivat 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa vahvasti esiin erityisesti opetus- ja kulttuuriministeriön haastettua urheilun lajiliitot ja muut liikunta-alan toimijat tasa-arvotalkoisiin.

Lue lisää »


07.08.2018

Musiikkialan tasa-arvoteko: yli sata toimijaa on sitoutunut tasa-arvon edistämiseen

Suomalainen musiikkiala on Music Finlandin koordinoimana koonnut omat tasa-arvoteesinsä. Jo yli sata yritystä, yhdistystä, oppilaitosta, festivaalia ja muuta alan toimijaa on allekirjoittanut teesit ja sitoutunut aktiivisesti edistämään tasa-arvoa viestinnässään, rekrytoinnissaan, palkkauksessaan, hallinnossaan ja johdossaan.

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy