Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

11.12.2017

Valkoisia variksia ja helmikanoja - Suomalaisen Naisliiton 100-vuotisjuhlakirja

Suomalainen Naisliitto kirjoitti 110-vuotiaan historiansa kunniaksi historiikin toiminnastaan. Teos tuo lisätietoa naisten panoksesta suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan syntyyn ja tasa-arvon edistymiseen.

Lue lisää »


08.12.2017

Kuulumisia tasa-arvoteoista: Lue työ-ja elinkeinoministeriön Rajojen rikkojat -artikkeleja

Työ-ja elinkeinoministeriö julkaisee tasa-arvotekonaan kymmenosaisen Rajojen rikkojat -artikkelisarjan, joka nostaa esiin henkilöitä, jotka ovat urallaan haastaneet vallitsevia työelämän normeja. Tähän mennessä artikkeleita on julkaistu jo viisi!

Lue lisää »


07.12.2017

Helsingin yliopiston ensimmäinen tasa-arvovideo on julkaistu

Helsingin yliopiston tasa-arvoteko on ”Puheenvuoroja tasa-arvosta yliopistoyhteisössä” -tallennesarja, jossa yliopistolaiset kertovat kokemuksiaan ja näkemyksiään tasa-arvosta. Sarjan ensimmäinen tallenne ”Ruohonjuuritason tasa-arvotyötä yliopistolaisten hyväksi” on nyt julkaistu UniTubessa.

Lue lisää »


05.12.2017

KD Naiset teki puolueelleen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelman

KD Naiset teki kristillisdemokraattiselle puolueelle sen ensimmäisen erillisen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelman. Kristillisdemokraattien puoluehallitus hyväksyi 21.10.2017 sen koko puolueen ohjelmaksi.

Lue lisää »


04.12.2017

Suomen Akateemisten Naisten Liitto tukee maahanmuuttajanaisten työllistymistä

Työllistyminen on tärkeä tapa päästä osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Maahanmuuttajataustaisten naisten työllistymisen tukeminen on erityisen tärkeää, sillä heidän työllistymisasteensa on maahanmuuttajataustaisia miehiä ja kantasuomalaisia naisia heikompaa. Maahanmuuttajanaisten euro on 62 senttiä. Suomen Akateemisten Naisten Liiton Luetaan yhdessä -verkosto tukee maahan muuttaneiden, erityisesti naisten, kielen oppimista ja kotoutumista. Verkosto tarjoaa vapaaehtoistyönä lukutaidon ja suomen kielen opetusta maahanmuuttajille eri puolilla Suomea.

Lue lisää »


30.11.2017

Ranskan instituutin naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen seminaari 24.11.2017

Ranskan instituutti järjesti tasa-arvotekonaan johtajansa Jeannette Bougrabin aloitteesta Yhdistyneiden kansakuntien kansainvälisen naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamisen päivän aattona perjantaina 24. marraskuuta Eurooppasalissa Helsingissä seminaarin End Domestic Violence Against Women. Seminaarin moderoi Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Erja Yläjärvi.

Lue lisää »


29.11.2017

Suomessa arvioidaan lähisuhdeväkivallasta aiheutuvat kustannukset

Tasa-arvoasioista vastaava ministeri Annika Saarikko osallistuu Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen. Saarikon tasa-arvoteossa arvioidaan kuinka paljon lähisuhdeväkivallasta aiheutuu kustannuksia Suomessa.

Lue lisää »


24.11.2017

Valtiosihteeri Paula Lehtomäki: Jatkossakin Suomesta tehdään entistä parempi maa demokratialla ja tasa-arvolla

Valtiosihteeri, Suomi 100 -hallituksen puheejohtaja Paula Lehtomäki puhui 100 tasa-arvotekoa -juhlissa perjantaina 10.11.2017 tasa-arvon ja naisten merkityksestä Suomen juhlavuodessa. Lehtomäki kertoi, että tasa-arvon merkitys kasvoi ja vahvistui juhlavuoden aikana ja 100 tasa-arvotekoa toimi tässä yhtenä inspiraation lähteenä.

Lue lisää »


23.11.2017

Eduskunnan tasa-arvoteko on tutkimus tasa-arvon toteutumisesta eduskunnassa!

Tutkimuksessa selvitetään, miten kansanedustajat kokevat eduskuntatyön sukupuolisen tasa-arvon näkökulmasta. Tavoitteena on tuottaa arvio eduskuntatyön ja työskentelykulttuurin tasa-arvon vahvistamiseksi. Tutkimus toteutetaan ja raportoidaan kahdessa osassa kyselytutkimuksella ja kyselyn keskeisiä tuloksia syventävällä haastattelututkimuksella. Hanke toteutetaan eduskunnan kevätistuntokaudella 2018.

Lue lisää »


23.11.2017

Katso 100 tasa-arvotekoa -hankkeelle tehty video!

Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta tilasivat 100 tasa-arvotekoa -hankkeen tiimoilta videon tasa-arvon edistämisen tärkeydestä. Videon toteutti Keksi Agency. Suurkiitos Keksille yhteistyöstä!

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy