Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

09.01.2019

Ilmoittaudu naistenpäivän tilaisuuteen: Seksuaalinen häirintä työpaikoilla – #metoo Miten tästä eteenpäin?

Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta järjestävät kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2019 klo 13.30-16 tasa-arvotekojen #metoo-aiheisen keskustelutilaisuuden otsikolla Seksuaalinen häirintä työpaikoilla – #metoo Miten tästä eteenpäin? Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Lue lisää »


20.12.2018

Liikuntaseurojen tuki jakautuu sukupuolittain tasaisesti Helsingissä

Helsingin kaupungin liikuntaseuroille myöntämä tuki jakautuu sukupuolittain varsin tasaisesti. Asia käy ilmi kaupungin liikuntatoimen tuoreesta selvityksestä, jossa tarkasteltiin, miten liikunnan avustukset sekä liikuntatiloihin ja -paikkoihin myönnetyt subventoidut tilavuorot tukevat eri sukupuolten seuraharrastamista. Selvitys on myös Helsingin kaupungin tasa-arvoteko.

Lue lisää »


13.12.2018

Väestöliiton tasa-arvoteko sai vaikuttavuuspalkinnon

Väestöliiton tasa-arvoteko, Perheystävällinen työpaikka -ohjelma, sai lokakuun lopussa tunnustusta, kun Yhteiskunnallisten yrittäjien liitto Arvo myönsi ohjelmalle Vuoden 2018 Vaikuttavin Arvo-teko -palkinnon. Palkinto myönnettiin Väestöliitolle, koska perheystävällisyys on keskeinen hyvinvoinnin ja työelämän tasa-arvokysymys, johon Väestöliitto on löytänyt uudenlaisen ratkaisumallin.

Lue lisää »


12.12.2018

Yhdenvertaisesti säveltäen purkaa säveltämiseen liittyviä stereotypioita

Säveltäminen on musiikin ammattikentällä poikkeuksellisen miesvaltainen ala. Esimerkiksi Suomen Säveltäjät ry:n jäsenistä vain 10 prosenttia on naisia. Nuorten toiveammatit eriytyvät sukupuolen mukaan muiden ammattien tapaan myös säveltaiteessa, ja sukupuolten välinen epätasapaino on nähtävissä myös säveltämisen ylimmässä koulutuksessa. Tässä esimerkkejä siitä, mihin tuorein tasa-arvoteko, tutkimus- ja kehittämishanke Yhdenvertaisesti säveltäen, pyrkii tuomaan muutosta.

Lue lisää »


04.12.2018

Liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-pääpalkinto myönnettiin Oulun kaupungin liikuntapalveluille

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-pääpalkinto myönnettiin 4.12.2018 Oulun kaupungin liikuntapalveluille. Oulu sai palkinnon tunnustuksena laajasta sukupuoli- ja yhdenvertaisuusvaikutusten arvioinnista liikuntapalveluiden toiminnassa.

Lue lisää »


29.11.2018

Sata seurakunnan työntekijää saa tasa-arvokoulutusta

Kun Nurmijärven evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkkoherra Ari Tuhkanen kuuli seurakuntien tasa-arvohaasteesta, hän ryhtyi tuumasta toimeen. Tuhkanen esitteli haasteen seurakunnan lähiesihenkilöiden kokouksessa, ja hetken kuluttua syntyi idea seurakunnan henkilökunnalle järjestettävästä tasa-arvokoulutuksesta.

Lue lisää »


13.11.2018

Opiskelijoiden liikuntaliitto: Häirintään liikunnassa ja urheilussa on puututtava

Opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) liittokokous vaatii, että liikunnassa ja urheilussa tapahtuvaan ja yleiseen seksuaaliseen häirintään on puututtava poikkeuksetta. Liittokokouksen mukaan niin opiskelijaurheilu- kuin urheilumaailmasta puuttuvat sekä konkreettiset keinot että yhteinen tahto häirinnän kitkemiseksi.

Lue lisää »


06.11.2018

Naisten edustus vammaisjärjestöissä toteutuu keskimäärin hyvin

Naiset ovat keskimäärin hyvin edustettuina valtakunnallisten vammaisjärjestöjen hallituksissa: naisten osuus hallitusten jäsenistä on tällä hetken noin puolet. Toisaalta on myös useita järjestöjä, joiden hallituksen puheenjohdossa naisia ei ole lainkaan. Tulokset käyvät ilmi vammaisten naisten valtakunnallisen yhdistyksen Rusetin tekemästä selvityksestä, jossa selvitettiin sukupuolten tasa-arvon toteutumista 35 vammaisjärjestön päätöksenteossa.

Lue lisää »


01.11.2018

Tutustu liikunnan ja urheilun uusimpiin tasa-arvotekoihin!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen on ilmoitettu viime päivinä monta uutta ja hienoa liikunnan ja urheilun tasa-arvotekoa. Tekonsa ovat ilmoittaneet mukaan viime viikon aikana Veikkausliiga ja Jalkapallon Pelaajayhdistys, Olympiakomitea, Voimisteluliitto, Golfliiton naistoimikunta, koulutuskuntayhtymä Sasky, Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto, Hiihtoliitto, Monaliiku sekä Palloliitto.

Lue lisää »


26.10.2018

Huippu-urheilun tasa-arvon edistäminen vaatii rohkeaa edelläkävijyyttä

Naisten tasa-arvoiseen asemaan suomalaisessa huippu-urheilussa on vielä pitkä matka, ja tehtävää riittää paljon niin lajiliitoissa, seuroissa, sponsoritoiminnassa kuin mediassakin. Tästä vallitsi yksimielisyys 24.10. järjestetyssä Tasa-arvo maaliin -seminaarissa, jossa keskusteltiin liikunnan ja urheilun tasa-arvosta.

Lue lisää »


 
 
 
 
login Synergia Foxy