Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

13.11.2018

Opiskelijoiden liikuntaliitto: Häirintään liikunnassa ja urheilussa on puututtava

Opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) liittokokous vaatii, että liikunnassa ja urheilussa tapahtuvaan ja yleiseen seksuaaliseen häirintään on puututtava poikkeuksetta. Liittokokouksen mukaan niin opiskelijaurheilu- kuin urheilumaailmasta puuttuvat sekä konkreettiset keinot että yhteinen tahto häirinnän kitkemiseksi.

Lue lisää »


06.11.2018

Naisten edustus vammaisjärjestöissä toteutuu keskimäärin hyvin

Naiset ovat keskimäärin hyvin edustettuina valtakunnallisten vammaisjärjestöjen hallituksissa: naisten osuus hallitusten jäsenistä on tällä hetken noin puolet. Toisaalta on myös useita järjestöjä, joiden hallituksen puheenjohdossa naisia ei ole lainkaan. Tulokset käyvät ilmi vammaisten naisten valtakunnallisen yhdistyksen Rusetin tekemästä selvityksestä, jossa selvitettiin sukupuolten tasa-arvon toteutumista 35 vammaisjärjestön päätöksenteossa.

Lue lisää »


01.11.2018

Tutustu liikunnan ja urheilun uusimpiin tasa-arvotekoihin!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen on ilmoitettu viime päivinä monta uutta ja hienoa liikunnan ja urheilun tasa-arvotekoa. Tekonsa ovat ilmoittaneet mukaan viime viikon aikana Veikkausliiga ja Jalkapallon Pelaajayhdistys, Olympiakomitea, Voimisteluliitto, Golfliiton naistoimikunta, koulutuskuntayhtymä Sasky, Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto, Hiihtoliitto, Monaliiku sekä Palloliitto.

Lue lisää »


26.10.2018

Huippu-urheilun tasa-arvon edistäminen vaatii rohkeaa edelläkävijyyttä

Naisten tasa-arvoiseen asemaan suomalaisessa huippu-urheilussa on vielä pitkä matka, ja tehtävää riittää paljon niin lajiliitoissa, seuroissa, sponsoritoiminnassa kuin mediassakin. Tästä vallitsi yksimielisyys 24.10. järjestetyssä Tasa-arvo maaliin -seminaarissa, jossa keskusteltiin liikunnan ja urheilun tasa-arvosta.

Lue lisää »


25.10.2018

Seuraava kansainvälinen tasa-arvopalkinto jaetaan syksyllä 2019 – ehdota palkinnon saajaa!

Suomen hallituksen perustama kansainvälinen tasa-arvopalkinto (International Gender Equality Prize, IGEP) jaetaan jälleen syksyllä 2019. Yleisöllä on nyt mahdollisuus jättää oma ehdotuksensa palkinnon saajasta ja vaikuttaa näin osaltaan palkinnon jakamiseen.

Lue lisää »


22.10.2018

Sukupuoli- ja yhdenvertaisuusvaikutusten arviointi vie kohti entistä parempia liikuntapalveluja

Oulun kaupungin liikuntapalvelut toteuttaa tämän vuoden aikana toimintansa sukupuoli- ja yhdenvertaisuusvaikutusten arvioinnin. Arviointi on samalla tasa-arvoteko, jolla kaupungin liikuntapalvelut osallistuu Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunta- ja urheilutoimijoille suuntaamaan tasa-arvotekojen haasteeseen.

Lue lisää »


19.10.2018

Kokemusasiantuntijat ja virkahenkilöt kohtasivat ratkaisuriihessä

WeAll-tutkimushanke järjesti lokakuun alussa learning café -tilaisuuden, jonka tarkoitus oli etsiä ratkaisuja korkeasti koulutettujen ulkomaalaistaustaisten naisten työllistymiseen. Ratkaisuriihi toi yhteen sekä kokemusasiantuntijat, kansalaisjärjestöt että virkahenkilöt.

Lue lisää »


17.10.2018

Maahanmuuttajanaiset toimivat vastuuviikon tasa-arvolähettiläinä

Ensi viikolla järjestettävän kirkkokuntien yhteisen Ekumeenisen vastuuviikon teema on tänä vuonna naisten työ. Teema näkyy konkreettisesti lähettiläsvierailuissa, joiden pääosassa ovat maahanmuuttajataustaiset naiset. Tavalliset naiset kiertävät syksyn ajan asiantuntijoina esimerkiksi seurakunnissa ja kouluissa kertomassa naisten ja tyttöjen oikeuksista ja tilanteesta sekä lähtömaassaan että Suomessa.

Lue lisää »


12.10.2018

Koripalloliitto edistää tyttö- ja naiskoripallon asemaa Suomessa

Suomen Koripalloliitto on päättänyt lähteä mukaan kansainvälisen koripalloliiton tyttökoripalloharrastusta tukevaan kampanjaan Her World, Her Rules! Kampanjan tavoite on edistää tyttö- ja naiskoripallon asemaa ja levinneisyyttä lajin sisällä sekä ylipäätään liikunnan ja urheilun parissa. Kampanjaan osallistuminen on Koripalloliiton tasa-arvoteko osana Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanketta.

Lue lisää »


12.10.2018

Median rooli tasa-arvon edistämisessä puhututti Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin kokouksessa

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen korkea-arvoinen foorumi kokousti ensimmäisen kerran 3.10.2018 Helsingissä Yleisradion kutsumana. Kokouksessa keskusteltiin erityisesti median merkityksestä tasa-arvon edistämisessä. Tapetilla oli myös kysymys siitä, miten tasa-arvon takapakki saataisiin pysäytettyä.

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy