Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

21.08.2017

Työväen Sivistysliitossa tasa-arvon läpileikkaavuus näkyy monipuolisesti

Työväen Sivistysliitossa vuosi 2017 on näkynyt monenlaisena tasa-arvotoimintana: tasa-arvokoulutuksia, nimetön rekrytointi, viestinnän tarkistusta, tasa-arvo-opas kouluttajille…

Lue lisää »


17.08.2017

Ulkoministeriön Tasa-arvoista ulkopolitiikkaa -blogissa tasa-arvotyöstä Euroopan neuvostossa

Suomen pysyvä edustusto Euroopan neuvostossa osallistuu 100 tasa-arvotekoa -kampanjaan yhdessä UM:n poliittisen osaston kanssa lähettämällä tasa-arvoasiantuntijan Euroopan neuvoston Kiovan-toimistoon. Toimisto avustaa Ukrainaa esimerkiksi perustuslakiuudistuksessa ja ilmaisunvapauden edistämisessä. Huhtikuun alussa tehtävässä aloittanut Katja Tiilikainen katsoo osaltaan, että tasa-arvonäkökulma toteutuu tässä yhteistyössä mahdollisimman hyvin. Hän esimerkiksi kouluttaa Kiovan-toimiston henkilökuntaa tasa-arvoasioissa sekä neuvoo tasa-arvonäkökulman huomioimisessa niin yhteistyöaktiviteettien suunnittelussa, toteuttamisessa kuin seurannassakin.

Lue lisää »


14.08.2017

Presidentti Tarja Halonen: Uskottava tasa-arvon edistäminen ulkomailla vaatii saman tekemistä myös kotimaassa

100 tasa-arvotekoa -hankkeen kunniatoimikunnan puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen piti kunniapuheen tasa-arvoasiain neuvottelukunnan ja Naisjärjestöjen Keskusliiton järjestämässä keskustelutilaisuudessa "Keinokohtuja ja muita utopioita? Tasa-arvotekoja nyt ja 100 vuoden päästä" Porin SuomiAreenassa perjantaina 14.7.2017. Presidentti Halonen kertoi tasa-arvon merkityksestä osana kestävää kehitystä, työstään naisten ja tyttöjen aseman edistämiseksi eri YK-foorumeilla sekä tasa-arvon edistämisen tarpeesta Suomessa. Lue koko puhe!

Lue lisää »


09.08.2017

Keinokohtuja ja muita utopioita? Tasa-arvotekoja nyt ja 100 vuoden päästä

SuomiAreenan sateisessa perjantaiaamussa käytiin monipuolinen keskustelu tasa-arvon tilasta ja tulevaisuudesta, kun talouden, median ja politiikan ammattilaiset kertoivat näkemyksiään. Lue mikä presidentti Halosen mukaan yhdistää Trumpin Yhdysvaltoja ja Suomea, miten talouden tasa-arvoa voitaisiin edistää, mikä on Girls Takeover ja paljon muuta!

Lue lisää »


03.08.2017

Yle julkisti kolme uutta tasa-arvoa edistävää kokonaisuutta

Yle osallistui 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen selvityksellä tasa-arvon toteutumisesta urheilusisällöissään. Nyt Yle Urheilu ja Yle Sporten ovat julkaisseet selvitystä seuraavat toimenpiteet tasa-arvon edistämiseksi urheilussa. Mestaruusputki-konsepti nostaa naisten kotimaisen palloilun otteluiden tv-näkyvyyden samalle tasolle kuin miesten sarjoissa. Yle Urheilu ja Yle Sporten ryhtyvät myös seuraamaan tasa-arvon toteutumista verkkosivustoillaan reaaliaikaisesti. Kolmanneksi Yle on päättänyt erityisesti nuorille kohdeyleisölle suunnatuista tarinallisista sisällöistä, joissa nostetaan esiin naisurheilua ja -urheilijoita. Tässäpä haaste myös muille urheilumedioille!

Lue lisää »


31.07.2017

Etsitään liikunnan tasa-arvotekoja!

Opetus- ja kulttuuriministeriö haastoi keväällä 2017 liikunnan ja urheilun lajiliitot tasa-arvotalkoisiin tekemään tasa-arvoa edistäviä tekoja. Ministeriö kannustaa myös muita liikunta-alan valtakunnallisia ja alueellisia järjestöjä, liikuntaseuroja ja muita liikunta-alan toimijoita tasa-arvotekojen tekemiseen. Tavoitteena on erityisesti naisten määrän lisääminen valmentajina ja johtajina liikunta-alalla. Parhaat teot palkitaan!

Lue lisää »


14.07.2017

100 tasa-arvotekoa toivottaa rentouttavaa kesää!

Vilkkaan ja iloisen SuomiAreenan jälkeen 100 tasa-arvotekoa jää pariksi viikoksi lomille ennen syksyn hulinoita. Palaamme asiaan jälleen maanantaina 31.7.2017.

Lue lisää »


11.07.2017

Ulkoministeriön tasa-arvoteoissa ydinvoima-alan naisverkosto, maanhallintaoikeuksia ja sukupuolinäkökulman valtavirtaistamista

Ulkoministeriö osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen peräti yli 150 teolla ja nyt koko lista on julkistettu! Upeita tekoja todella riittää: Addis Abeban -suurlähetystö tukee rauhanvälittäjänaisten verkoston luomista Afrikan Unionissa. Ankaran-suurlähetystö jatkaa ART + FEMINISM -yhteistyötä Ankaran modernin taiteen keskuksen kanssa. Beirutin suurlähetystö tukee libanonilaisten naisten poliittista osallistumista tavoiteena vahvistaa naisten asettumista ehdolle parlamenttivaaleissa. Hanoin-suurlähetystö teettää Vietnamin uudesta metsälaista sukupuolivaikutusanalyysin, jota Vietnamin metsähallitus voi hyödyntää. Los Angelesin -pääkonsulaatti järjestää yrittäjä- ja johtajanaisille suunnatun pitchaustapahtuman sijoittajakontaktien luomiseksi. Nikosian-suurlähetystö tuo esiin tasa-arvoasioita osana Kyproksen rauhanprosessia.

Lue lisää »


07.07.2017

Hiki vie huipulle

Jääkiekon kaksinkertainen olympiamitalisti ja nelinkertainen MM-mitalisti Emma Terho pelasi 15-vuotiaasta alkaen poikien kanssa. Kaikkien aikojen menestynein suomalainen yksinluistelija Laura Lepistö sanoo urheilun olevan kuin yrittäjyyttä: tarvittavat palvelut ja verkostot on hankittava itse. Joukkuevoimistelun MM-hopeamitalisti Marianne Vikkula taas muistuttaa, ettei pelkkä lahjakkuus ratkaise, vaan treenimäärät.

Lue lisää »


06.07.2017

SuomiAreena koittaa!

Torstaina ja perjantaina 13.-14.7.2017 SuomiAreenassa on tarjolla keskusteluja tasa-arvosta. Tule mukaan!

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy