Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 

Ajankohtaista

18.05.2018

Katso video Helsingin yliopiston tasa-arvotyöstä

Helsingin yliopiston tasa-arvoteko on ”Puheenvuoroja tasa-arvosta yliopistoyhteisössä” -tallennesarja, jossa yliopistolaiset kertovat kokemuksiaan ja näkemyksiään tasa-arvosta. Uusimmalla videolla vararehtori, yliopiston tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Pertti Panula kertoo Helsingin yliopiston tasa-arvotyöstä.

Lue lisää »


16.05.2018

Tule mukaan keskustelemaan mediasta ja tasa-arvosta tiistaina 12.6.2018!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke järjestää 12.6.2018 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki) klo 8.30-10.30 keskustelutilaisuuden median merkityksestä tasa-arvon edistäjänä. Tarjolla myös herkulliset aamukahvit. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää »


25.04.2018

Maailman NNKY-päivän tilaisuudessa puhuttiin päätöksenteon sukupuolittuneisuudesta

Suomen NNKY-liitto järjesti tiistaina 24.4.2018 brunssin maailman NNKY-päivän kunniaksi ja myönsi samalla vuosittaisen tunnustuspalkintonsa 100 tasa-arvotekoa -hankkeelle. Tilaisuuden teemana oli NNKY-liiton tasa-arvoteon mukaisesti nuoret naiset päätöksentekijöinä. Naiset ovat päätöksentekijöinä vähemmistössä ja nuoret vielä enemmän. Nuoret naiset ovat erityisen haastavassa asemassa.

Lue lisää »


24.04.2018

100 tasa-arvotekoa -hankkeelle NNKY:n tunnustuspalkinto!

100 tasa-arvotekoa -hanke on saanut vuoden 2018 NNKY:n tunnustuspalkinnon.

Suomen NNKY-liiton jakama NNKY:n tunnustuspalkinto on huomionosoitus merkittävälle naisten ja tyttöjen hyvinvointia edistävälle, NNKY:n toiminta-ajatuksen mukaiselle toiminnalle. NNKY-liiton Riutulan rahastosta myönnettävä tunnustuspalkinto on tänä vuonna suuruudeltaan 10 000 euroa. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003.

Lue lisää »


26.03.2018

Helsingin kaupunki alkaa jakaa tasa-arvopalkintoa

Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä 19.3.2018 Helsingin kaupungin tasa-arvotoimikunta tiedotti alkavansa jakaa vuosittaista tasa-arvopalkintoa. Malli on tuttu Espoosta, joka perusti tasa-arvopalkinnon tasa-arvotekonaan ja jakoi palkinnon ensimmäistä kertaa vuonna 2017.

Lue lisää »


21.03.2018

Turvallisuuden tasa-arvossa riittää tehtävää

"Turvallisuuden - tai oikeastaan turvattomuuden - jakautuminen ei ole sattumanvaraista. Se liittyy hyvin kiinteästi henkilökohtaisiin ominaisuuksiimme: sukupuoleen, asuinpaikkaan, koulutukseen ja tulotasoon", kirjoittaa sisäministeriön strategiapäällikkö Ari Evwaraye.

Lue lisää »


01.03.2018

Oulun yliopiston tasa-arvoteko selvitti lukion ainevalintojen vaikutuksia

Suomessa ammatit jakaantuvat sukupuolen perusteella voimakkaammin kuin Euroopassa keskimäärin. Tämä jakautuminen näkyy jo esimerkiksi lukion ainevalinnoissa, jotka ovat selkeän sukupuolittuneita. Oulun yliopisto toteutti tasa-arvotekonaan tutkimuksen ”Lukion ainevalinnat ja tasa-arvo”, joka esittelee lukion ainevalintojen vaikutusta yliopisto-opintoihin ja työelämään sukupuolten tasa-arvon näkökulmasta.

Lue lisää »


19.02.2018

Yle shares best practices on women's sport coverage with European colleagues

The 5th meeting of Women Executives in Media (WEM) was held in Helsinki on February 7-8, 2018. The meeting was hosted by the Finnish Broadcasting Company Yle and held the title Women and sport. Yle participated in the 100 Acts for Gender Equality Programme with increasing the visibility of women's sport in their sports journalism. The meeting was a continuation of this work and aimed at sharing information and good practices internationally.

Lue lisää »


12.02.2018

Presidentti Tarja Halosen puhe Euroopan yleisradioyhtiöiden naisjohtajien kansainvälisessä seminaarissa

Naisjärjestöjen Keskusliitto oli Ylen kumppanina järjestämässä 7.-8.3.2018 Euroopan yleisradioyhtiöiden 5th Women Executives in Media Meeting: Women and Sport -seminaaria, jonka teemana oli Ylen tasa-arvoteonkin mukaisesti urheilun tasa-arvo. Tilaisuuden keynote-puheen piti presidentti Tarja Halonen. Lue koko puhe täältä.

Lue lisää »


07.02.2018

100 tasa-arvotekoa ja enemmänkin paketissa!

100 tasa-arvotekoa -hanke tuli päätökseen vuoden 2017 lopussa. Hanke oli menestys, josta voi ammentaa paljon myös tulevien vuosien tasa-arvotyöhön. Pysy kuulolla hankkeen jatkon suhteen! Kokosimme kuitenkin ensin yhteenvedon hankkeen kulusta ja tuloksista, voit lukea sen tästä.

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy