Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

15.03.2019

Naistenpäivän tilaisuuden terveiset: Seksuaalisen häirinnän kitkeminen elokuva- ja teatterialoilla on aloitettu

Elokuva- ja teatteriala ovat olleet viime aikoina runsaasti esillä alaa ravistelleiden häirintätapausten takia. Syksyllä 2017 käynnistyneen #metoo-liikkeen myötä monet naisnäyttelijät ovat kertoneet kokemuksistaan myös Suomessa. Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) nopeasti laatima selvitys tilanteesta osoitti, että ongelma oli todellinen.

Lue lisää »


15.03.2019

Yhä useampi kunta tarjoaa nuorille maksutonta ehkäisyä

Maksuton ehkäisy on tasa-arvoteko ja maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Tämä oli Suomen Kätilöliiton puheenjohtajan Marjo Lyyran viesti New Yorkissa järjestetyssä kansainvälisessä Helvi Sipilä -seminaarissa, jonka aihe oli tänä vuonna maksuttoman ehkäisyn merkitys tytöille ja naisille. Kätilöliitto on ollut vahvasti mukana kirittämässä kuntia kohti maksutonta ehkäisyä.

Lue lisää »


28.02.2019

Ilmoittaudu naistenpäivän tilaisuuteen: Seksuaalinen häirintä työpaikoilla – #metoo Miten tästä eteenpäin?

Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta järjestävät kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2019 klo 13.30-16 Juhlasali G18:ssa tasa-arvotekojen #metoo-aiheisen keskustelutilaisuuden otsikolla Seksuaalinen häirintä työpaikoilla – #metoo Miten tästä eteenpäin? Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Lue lisää »


15.02.2019

10 feministiska ledord

Svenska Kvinnoförbundet har lanserat kampanjen 10 feministiska ledord. Att engagera sig i politiken eller att avancera till chefspositioner är ingen självklarhet som kvinna, tvärtom. Kvinnor stöter fortfarande på olika hinder på vägen.

Lue lisää »


15.02.2019

Feministiset ohjenuorat tukevat naisia politiikassa

Naisena osallistuminen politiikkaan tai eteneminen päätöksenteon johtopaikoille ei ole vieläkään itsestäänselvää. Päinvastoin: naisten tiellä on yhä erilaisia esteitä. Jotta nämä esteet saadaan poistettua, tarvitaan rohkeutta, tahtoa ja sitoutumista.

Lue lisää »


11.02.2019

Presidentti Halonen toimistoineen vahvistaa vähemmistöjen asemaa

Presidentti Tarja Halonen toimistoineen osallistuu Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen omalla tasa-arvoteollaan sitoutuen yhteiskunnan kehittämiseen sosiaalisesti oikeudenmukaisemmaksi ja vähemmistöjen aseman vahvistamiseen. Tämä teema on ollut YK:ssa myös vahvasti esillä muun muassa Myanmarin rohingoihin liittyen. Presidentti Halonen sekä toimisto ovat pitäneet kasvavasti esillä myös eurooppalaisten vähemmistöjen kuten romanien asemaa.

Lue lisää »


28.01.2019

”Voin sanoa käsi sydämellä, että ihmiset olivat tosi innostuneita”

Kun Helsingin yliopistolla järjestettiin viime syksynä ensimmäinen ennakkoasenteiden merkitystä omassa työssä ja esimerkiksi rekrytoinneissa käsittelevä BIAS-koulutustilaisuus, oli yliopiston henkilöstöasiantuntijalla Timo Valtosella hymy herkässä: osallistujalista täyttyi ennätystahtiin.

Lue lisää »


23.01.2019

Uudistetun varusmieskoulutuksen tasa-arvotuloksia voidaan pian mitata

Kun varusmiespalveluksen tasa-arvotutkimuksen tulokset julkaistiin joulukuussa 2017, esiin nousi sekä hyviä että huonoja uutisia. Hyviin uutisiin kuului muun muassa se, että varusmiesnaisten kokemat ongelmat asepalveluksessa olivat vähentyneet edelliseen, vuonna 2011 tehtyyn, vastaavaan tutkimukseen verrattuna. Huonompi uutinen oli, että sukupuoleen perustuvia eroja oli yhä havaittavissa: Naisista 27 prosenttia raportoi joutuneensa seksuaalisen häirinnän kohteeksi palvelusaikanaan, kun miehillä vastaava luku oli 7. Lisäksi selkeästi pienempi osuus naisista kuin miehistä koki saaneensa ryhmän tukea palveluksensa aikana.

Lue lisää »


20.12.2018

Liikuntaseurojen tuki jakautuu sukupuolittain tasaisesti Helsingissä

Helsingin kaupungin liikuntaseuroille myöntämä tuki jakautuu sukupuolittain varsin tasaisesti. Asia käy ilmi kaupungin liikuntatoimen tuoreesta selvityksestä, jossa tarkasteltiin, miten liikunnan avustukset sekä liikuntatiloihin ja -paikkoihin myönnetyt subventoidut tilavuorot tukevat eri sukupuolten seuraharrastamista. Selvitys on myös Helsingin kaupungin tasa-arvoteko.

Lue lisää »


13.12.2018

Väestöliiton tasa-arvoteko sai vaikuttavuuspalkinnon

Väestöliiton tasa-arvoteko, Perheystävällinen työpaikka -ohjelma, sai lokakuun lopussa tunnustusta, kun Yhteiskunnallisten yrittäjien liitto Arvo myönsi ohjelmalle Vuoden 2018 Vaikuttavin Arvo-teko -palkinnon. Palkinto myönnettiin Väestöliitolle, koska perheystävällisyys on keskeinen hyvinvoinnin ja työelämän tasa-arvokysymys, johon Väestöliitto on löytänyt uudenlaisen ratkaisumallin.

Lue lisää »


 
 
 
 
login Synergia Foxy