Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

20.06.2017

Pakolaisnaisten jalkapallofestari

Monaliiku – Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry järjestää lokakuussa pakolaisnaisten jalkapallofestivaalin, joka lisää tietoisuutta erityisesti pakolaisnaisten tilanteesta Suomessa ja Euroopassa. Tapahtuma on juhla monikulttuurisuudelle ja yhteiskunnan moninaisuudelle, tasa-arvolle ja naisten voimaantumiselle.

Lue lisää »


19.06.2017

Tasa-arvo vuoden teemana: Demo vahvistaa naisten poliittista osallistumista

Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö - Demo osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen vahvistamalla naisten poliittista osallistumista kaikessa toiminnassaan. Sukupuolten tasa-arvo on Demon vuoden 2017 teema.

Lue lisää »


16.06.2017

Johtaa kuin nainen -hanke kouluttaa lisää johtajanaisia liikuntaan ja urheiluun

Liikunnan ja urheilun tasa-arvotyössä huomion kohteena ovat olleet erityisesti naisten osallistuminen harrastajina ja kilpailijoina, medianäkyvyys sekä naisten osuus valmennus- ja johtotehtävissä. Etenkin tasa-arvoisemman urheilujohtamisen edistyminen on ollut hidasta: vuonna 2017 lajiliittojen hallituksen jäsenistä 27% on naisia ja puheenjohtajista 13%.

Lue lisää »


13.06.2017

Tervetuloa keskustelemaan tasa-arvosta Porin SuomiAreenaan!

100 tasa-arvotekoa on esillä SuomiAreenassa torstaina 13.7.2017 ja perjantaina 14.7.2017. Mukana keskusteluissa mm. presidentti Tarja Halonen, näyttelijätyön professori Elina Knihtilä, ekonomisti Olli Kärkkäinen, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen ja poliitikko Nasima Razmyar. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää »


12.06.2017

Feministinen kesä -näyttely 3.6. – 27.8.2017 Raaseporissa

Pro Artibus -säätiön Galleria Elverketin kesänäyttely on viiden nykytaiteilijan Feministinen kesä. Taiteilijat ovat Birgitta Ara, Cris af Enehielm, J. A. Juvani, Reija Meriläinen ja Lena Séraphin. Näyttely jatkaa Suomen 100-vuotisjuhlintaa kunnioittavaa vuoden 2017 näyttelylinjaa, jonka teemana on yhteiskunnallisuus. Näyttely esittelee feminististä ajattelua nykytaiteen eräänä merkittävänä taustatekijänä.

Lue lisää »


12.06.2017

Valtakunnallinen koulutusohjelma päiväkotien henkilöstölle tasa-arvoisesta varhaiskasvatuksesta

Stereotyyppiset sukupuoliroolit opitaan varhain ja siksi niihin puuttumiseen tarvitaan jo päiväkodeissa alkavaa tasa-arvokasvatusta. Naisasialiitto Unioni järjestää 2017-2018 täydennyskoulutusohjelman sukupuolisensitiivisestä ja tasa-arvoisesta kasvatuksesta varhaiskasvattajille. Koulutukset järjestetään yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulun ja muiden partnereiden kanssa. Unioni on tehnyt hanketyötä aiheen parissa jo vuodesta 2010 saakka. Koulutuksiin osallistuu 120 varhaiskasvatuksen ammattilaista eri puolilta Suomea.

Lue lisää »


09.06.2017

Maahanmuuttovirasto edistää naisten ja tyttöjen asiointia

Suomessa naisilla ja tytöillä on oikeus ja velvollisuuskin hoitaa itse omat asiansa viranomaisten kanssa. Tämä ei ole aina itsestäänselvää, vaan vaatii huomiointia.

Maahanmuuttovirastossa asioidaan oleskelulupahakemusten vireille laittoon liittyvissä asioissa. Tasa-arvotekonaan Maahanmuuttovirasto haluaa kannustaa naisia ja tyttöjä hoitamaan omaan hakemukseensa liittyvät asiat itse. Virasto on intranetissään nostanut aiheen esille ja tehnyt kyselyn siitä, miten naisten ja tyttöjen asiointi näkyy asiakaskontakteissa. Henkilöstöltä tulleet käytännön vinkit tyttöjen ja naisten kannustamiseen jaettiin koko henkilöstölle työn tueksi. Loppuvuodesta Maahanmuuttovirasto tekee asiasta sisäisen kyselyn selvittääkseen miten asia on ollut esillä sekä henkilökohtaisessa asiakaspalvelussa että puhelinneuvonnassa.

Lue lisää »


08.06.2017

100 tasa-arvotekoa -kevätkatsaus esitteli tasa-arvotekojen kirjoa

100 tasa-arvotekoa -hankkeen kevät huipentui keskiviikkona 31.5.2017 ulkoministeriön Valopiha-tilassa järjestettyyn kevätkatsaukseen. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä ulkoministeriön ja Marttaliiton kanssa.

Lue lisää »


07.06.2017

Jääkiekkoliitto: tulevalla kaudella 100 tyttökiekkotapahtumaa!

Jääkiekko on yksi Suomen suosituimmista lajeista, mutta tyttöjen ja naisten harrastajamäärien osuus jääkiekossa on alle 10 prosenttiin. Suomen Jääkiekkoliitto haastaa jääkiekkoseurat ympäri maan mukaan 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen. Tavoitteena on, että Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi ensi kauden aikana järjestetään 100 tapahtumaa, joissa tytöt pääsevät kokeilemaan ja innostumaan jääkiekosta.

Lue lisää »


06.06.2017

Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisessa työssä on huomioitava naisten moninaisuus

Naisten Linjan tasa-arvoteko on yhdessä Setan Transtukipisteen kanssa järjestetty Suomen ensimmäisen verkkovertaisryhmän väkivaltaa kohdanneille transfeminiineille. Ryhmä toteutettiin keväällä 2017.

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy